Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Hvilken slags habitat lever elefanter i?

Elefanter kommer fra kun to kontinenter: Afrika og Asien. Afrikanske elefanter er de største af de to. Afrikanske elefanter bor i dele af Afrika syd for Sahara, med levesteder spænder fra savannerne til bjergene. Asiatiske elefanter bor i områder i Indien og Sydøstasien, med et habitat bestående af græsarealer omkring junglen.

Afrikanske elefanter

Afrikanske elefanter foretrækker tropiske skovområder, men lever også i savanner, bjerge og ørkener i hele Afrika. De bor ikke på den afrikanske ø Madagaskar. De fleste elefanter i Afrika lever i bevaringsområder. Bevaringsområder er steder, hvor elefanter frit kan strejfe, og det er ulovligt at forstyrre dem.

Afrikanske elefanter: Savanna

De fleste afrikanske elefanter bor i savanna. Det er græsagtigt med enkelte træer spredt overalt. Savannas dækker næsten halvdelen af ​​Afrikas samlede overflade. I savanna er der gennemsnitligt 20 til 50 tommer regn hvert år, og temperaturen varierer mellem 60 og 75 grader. Regnen falder i seks til otte måneder efterfulgt af fire til seks måneder med ingen regn. Det er vigtigt, at der opstår en tørke hvert år. Under tørken brænder brande gennem vegetationen, som vokser tilbage i regntiden. Hvis dette ikke sker, vil de fleste savanna blive til en tropisk skov. Elefanterne spiser blade, kviste og bark fra træerne i savannen. De kan også trække buske og opdrætte træer og fodre på rødderne.

Afrikanske elefanter: Bjerge og ørken

Nogle afrikanske elefanter findes i ørkenen og bjergene. Ørken elefanten vil rejse op til 60 miles på en dag på jagt efter mad og vand. Elefanter har evnen til at gå lange perioder uden vand og kan drikke 45 gallon eller mere om dagen. Elephants vil grave huller i jorden for at finde vand. Afrikanske elefanter kan også overleve i bjergene. Hvis der ikke er nok vegetation, vil elefanterne lede efter saltleger og vand med højere mængder mineraler. De kan overleve under frysende temperaturer samt temperaturer over 120 grader Fahrenheit i korte perioder.

Asiatiske elefanter

Asiatiske elefanter finder roaming de frugtbare græsarealer omkring nogle asiatiske jungler. Afhængigt af årstiden kan elefanterne findes i de høje græsskove, floddalene, hvor der strømmer vand eller i dalens korte græs. Disse elefanter er mindre end afrikanske elefanter. Kun mændene har tusks, og de er jaget for elfenben. De er blevet tæmmet af mennesker og er vant til at løfte tunge genstande og som transport. Disse elefanter er også blevet brugt i krig.

Asiatiske elefanter: Habitat

Den asiatiske elefant findes i de varme, fugtige græsarealer omkring jungler. Disse marker har græs, træer og buske, hvor elefanterne foretrækker at fodre. Asiatiske elefanter vil også spise forskellige vinstokke, rødder og blade. Mængden af ​​nedbør bestemmer det græsklædte område, hvor elefantene vil leve. I tørsæsonen, fra januar til april, vil elefanterne flytte til floddaler, hvor de kommer tættere på vandet fra floderne. Fra maj til august går de videre til de høje græsskove, da dette er den første regntid og græsset er rigeligt der. I månederne september til december, den anden våde sæson, flytter elefanterne til det korte græs i de åbne skove omkring junglen.

Klik for at udvide hele teksten