Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

The Silverback Gorillas Diet

De karakteristiske sølvhår på ryggen af ​​nogle bjerggorillaer viser, at de er voksne hanner. Som ekstremt kraftige, store primater, næsten 400 pund, sammenlignet med deres kvindelige kolleger på blot 200 pund, lever silverback gorillaer mest i junglerne, der omgiver afrikanske bjergkæder. For at opretholde en krop som størrelse skal Silverback gorillaer spise en masse mad hver dag, og sørg for at de får alle de rigtige næringsstoffer i deres systemer.

Hovedparten af bjerg gorilla kost er vegetation. De spiser mange skud, blade og plantemateriale. Der er faktisk omkring 142 sorter af planter repræsenteret i Silverbacks kost, herunder bambus, selleri, nudler, tistler og saftige urter. Når de kan få dem, elsker de også at spise nogen vilde bær, de kan finde. For at opretholde deres vægt skal de spise omkring 60 pounds mad hver dag.

Lejlighedsvis vil silverback også spise grubs eller bugs. Hvis gorillerne tilfældigvis finder en vild myrle, vil de bryde ind i den og spise myrerne indeni. Silverbacks spiser også rådne træ og små dyr fra tid til anden. Selvom deres primære kost består af meget lettere at finde vegetation, er Silverback gorilla som en omnivorøs art: de kan spise kød eller planter som de vælger.

Vandet i Bambus

I junglen er vand ikke ekstremt let at finde i pools eller vandløb. Heldigvis er gorillaer ikke påvirket af dette, fordi deres kost omfatter bambusskud, saftige urter og mange frugter, der indeholder en masse vand. Bambus er især omkring 84 procent vand. I de 60 pund vegetation forbruges de dagligt, der er nok vand til at opretholde gorillaen, især i regntiden.

Fodervaner

Gorillas har tre vigtigste foderperioder hver dag for at nå frem til cirka 60 pounds af mad, de har brug for. Mellem disse perioder bruger de generelt resten af ​​dagen til hvile. De vil hvile længere, når det regner tungt og afsætter deres næste måltid, indtil vejret er roligt ned. Silverback gorillaer er omfattende rejsende, der flytter store afstande for at finde den nødvendige mad til at opretholde dem og hele familien. de udvikler sædvanligvis den grå sadel, der tjener dem til deres navn omkring 12 år. En gruppe vil generelt kun have en eller to silverbacks, flere yngre mænd med svarte ryg og en række kvinder og børn. Den dominerende silverback er lederen. Han har ansvaret for at finde gruppens mad, og er også den, der parrer med de fleste af hunner og fædre mest af afkom i gruppen.

Klik for at udvide hele teksten