Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Hvad er tre tilpasninger af en zebra?

Zebra's naturlige levesteder er Afrika, græsmarker og savanneområder i Afrika. Disse dyr har tilpasset sig godt til livet i disse regioner, især når det kommer til at forsvare sig mod rovdyr som store katte. I naturen kan zebras forvente at opnå en gennemsnitlig levetid på 20 år på grund af deres unikke tilpasninger.

TL; DR (for lang, ikke læst)

Striper til camouflage, lange og kraftfulde ben til løb, og stærke tænder tilpasset en græsklædte kost er blandt de vigtigste tilpasninger af zebraer.

Ben

Zebras har lange og slanke ben, der er meget stærke zebraen løber op til 40 miles i timen for at undslippe rovdyr. Derudover er zebraen nemmelig nok til at unddrage sig rovdyr eller at sparke dem på nært hold. Faktisk kan zebra bruge sine hover til at levere et spark, der kan skade eller endda dræbe et dyr så stort som en løve.

Tænder

Zebraer er planteædende dyr med en kost bestående af tykke græs og hårde græsstængler. Zebras stærke øvre og nedre fortænder tænder er tilpasninger, der hjælper den til at nedbryde disse planter, så det bliver muligt for dyret at skære og tygge effektivt. Zebras bruger også deres tænder til at etablere sociale obligationer ved at pleje hinanden; og når de er truede, kan de påføre kraftige bid.

Stripes

Mønsteret af en zebra særegne sort /hvide striber adskiller sig fra individ til individ. Men zebraer fra samme art og samme geografiske område deler ofte ligheder i stribe mønstre. Disse striber er nyttige til forsvar. De stribede markeringer gør det svært for rovdyr at målrette individuelle zebraer i en stor besætning. Stripes også sløre en zebra billede som det løber fra en rovdyr.

Tilpasninger af forskellige arter

Tre arter af zebra eksisterer. Alle tre arter har sort-hvide striber, lange, slanke ben og stærke snetænder. Størrelse, markeringsmønstre og færdigheder varierer lidt for at afspejle udviklingen af ​​hver type zebra inden for dens unikke habitat. Plains zebras er tilpasset græsklædte levesteder, mens Grevys zebraer kan overleve i tørre områder; bjergsebraer skal klatre godt for at overleve i bjergrige levesteder. Grevys zebraer er truet, og bjergzebras er opført som sårbare af IUCN, men sletter zebras er stadig relativt rigelige i naturen.

Klik for at udvide hele teksten