Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Adfærdsmæssige tilpasninger af asiatiske elefanter

Asiatiske elefanter kan findes i deres naturlige habitat i busk- og græsarealer i sydøstasien. Adfærdsmæssige tilpasninger hjælper asiatiske elefanter til at finde mad og vand, pleje kalve og beskytte sig mod rovdyr. Imidlertid er asiatiske elefanter truet på grund af tabet af deres naturlige habitat og som følge af poaching.

Fødselsvaner
Asiatiske elefanter er planteædende dyr, der skal spise store mængder mad for at vinde nok energi til deres store kroppe. Disse dyr kræver kun fire timers søvn i en 24-timers periode, hvilket betyder at de kan spise i op til 20 timer om dagen. En voksen asiatisk elefant kan forbruge op til 400 pund vegetation på en dag. Asiatiske elefanter har tilpasset sig til at kunne fodre til mad, hvor det er muligt i deres naturlige habitat, spise rødder, græs, bark og blade ved hjælp af deres trunker og hover. Disse elefanter begrænser deres bevægelser for at sikre, at de aldrig er langt fra vandforsyningen, da de skal drikke op til 40 gallon vand om dagen. Unge asiatiske elefanter får bakterier til at hjælpe deres fordøjelsessystemer ved at forbruge deres mors gødning.

Social adfærd
Asiatiske elefanter flytter rundt i besætninger, der kan indeholde op til 30 personer. Mandlige asiatiske elefanter er uafhængige; de går normalt kun i en besætning i yngleperioden. Kvindelige elefanter og deres unge formbesætninger. De er afhængige af ledelsen og oplevelsen af ​​besætningens matriarkalske elefant for at give sikkerhed og at finde forsyninger af mad og vand. Den gamle, kvindelige elefant, der fører besætningen, er ansvarlig for beslutninger som når og hvor man skal bade, hvor besætningen skal bevæge sig næste og hvornår de skal hvile.

Forsvar og omsorg for de unge

Fra det øjeblik en asiatisk elefantkalve er født, er den under beskyttelse af sin mor og resten af ​​besætningen. Asiatiske elefanter omslutter en ildfamilie til at beskytte den nye ankomst. Alle kvinder i besætningen har ansvaret for at passe på kalve. Men kalve bruger også meget tid med deres mødre; en kalv feeds fra modermælken i op til fire år. Rovdyr, såsom tigre og løver, bytte på unge asiatiske elefanter. For at beskytte kalve fra rovdyr dækker mødre og andre kvinder i besætningen dem i støv for at dække deres lugt. Hvis en rovdyr forsøger at angribe en kalv, udgør voksne en beskyttende cirkel omkring den unge elefant. Asiatiske elefanter forsvarer sig også ved at angribe en rovdyr med deres bagagerum eller ved at knuse fjenden.

Kommunikation og advarselssystemer

Asiatiske elefanter producerer en række lyde, herunder grunts, trompeter og grøfter, de fleste hvoraf det er umuligt for mennesker. Disse lyde kan produceres for at hilse hinanden, vise lykke eller hævde dominans. En af de vigtigste årsager til at kommunikere er at advare besætningen af ​​nærliggende fare. Et af disse advarselssignaler indebærer, at den asiatiske elefant slår sit kuffert på jorden højt.

Klik for at udvide hele teksten