Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Karakteristik af en Jackal

Ved første øjekast kunne en sjakal let forveksles med en ulv eller en hund, men selvom disse vilde kødædende dyr er relateret til ulvfamilien, er de en art for sig selv. At leve på tværs af forskellige habitater på kontinenter som Asien og Afrika, har jakten indgået folklore af folk rundt om i verden takket være sin listige og frygtelige skræl. Kulturen i det antikke egypte, for eksempel, knyttet jakten med sin døds død, Anubis.

Fælles jaktspredelse

Den fælles jakkesal kan findes over hele Afrika, såvel som i Asien, hvor den har fået navnet den asiatiske jakka. Et andet navn på denne art, takket være dens sandpels, er den gyldne jakkel, selv om dens pels generelt er rødgrå om vinteren. Den fælles jakkes ansigt er brun eller rød med hvide nuancer over kinderne og halsen. Fælles jakaler er lidt mindre end ulve og er genkendelige af deres buske haler. Asiatiske jakkesæt er karakteriseret ved deres ører, som er lidt mindre end afrikanske fælles jakkesæt.

Udseende af andre sorter

Andre sorter af jakten omfatter den sortbackede jakal, ofte set i dele af Østafrika. Denne art af jackal er præget af det sorte hår, der løber langs ryggen og dets tendens til at fremstå mere i løbet af dagen end andre sorter af disse dyr, som er natlige. Den sidestribede jackal har en hvide hale i modsætning til den svarte spids af andre jaktsorter, og dens krop er dækket med sort og hvid striber, som giver denne jakalder sit navn.

Habitat
Jackals er i stand til at overleve i en række tørre forhold, og som følge heraf kan disse skabninger findes i miljøer som ørkener og bjerge. Sortbackede sjakaler findes ofte i skove eller savanner, mens sidebagede jakobler normalt lever i vådere områder, såsom myrer og våde savanner såvel som i Afrikas bush-land. Den fælles jackal gør sit hjem midt på græsarealer og savanner.

















Den fælles jakalder gør sit hjem midt i græsområder og savanner.

Naturfiskere, jakker foder opportunistisk, jager efter små dyr som harer eller endog større skabninger som får og spiseplanter og bær . En jakts diæt varierer alt efter sæsonen. I sensommeren har de en tendens til at jage gazeller og krybdyr, da de frugter og bær de forbruger tidligere på året, er sværere at finde.

Jakkeforplantning

Jakkepiger for livet og kvinden føder et kuld, der generelt indeholder mellem tre og seks hvalpe. Disse hvalpe bliver kigget af deres forældre, indtil de er klar til at forlade deres huler i en alder af otte måneder. I løbet af denne tid bytter de voksne jakker regelmæssigt huler for at undgå rovdyr. Selv efter at unge jakkaler har vovet ud på egen hånd, vender de nogle gange tilbage for at hjælpe deres forældre med at opdrage nye kuld

Klik for at udvide hele teksten