Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Falcons egenskaber

Falconens videnskabelige navn kommer fra det latinske ord "Falco peregrinus." Udtrykket betyder vandrende falk, udlænding eller rejsende, ifølge Purdue University. Falcons blev fjernet fra US Federal Endangered Species List i 1999, men fra offentliggørelse overvåger konserves fuglene tæt. Falcons har særegne egenskaber og adfærd.

Fysiske egenskaber

En falk er en mellemstor fugl. Dens sorte krone, nakke og sort kile skaber udseendet af en hjelm. Dens lange spidse vinger er typisk skifergrå på over- og bagsiden. Dens hals og underside er hvid eller fløde, og den har typisk sorte eller brune stænger på siderne og underlivet. Det har blåt øje ringe og fødder spænder fra grøn til gul, afhængigt af underarten. Den skarpe, hakkede næb har et indsnit på kanten. Kvinder overdimensionerer mændene eller "tierceller". Kvinder vejer op til 1.350 gram, og hanner vejer op til 800 gram.

Feeding
Falconer, en af ​​de hurtigste rovdyr, bruger en række teknikker til at søge, angribe og dræbe bytte. Falcons feed på småfugle som duer og duer, der udgør mellem 20 og 60 procent af en falke kost, afhængigt af dens levested. Falcons har fremragende syn og kan se deres bytte op til 1 mile væk. Fuglene dykker eller bukker ved mere end 185 km /t og fanger deres byte overraskende og fanger den midt i luften, så hastigheden dræber byttet med det samme. I modsætning til ugler, jager falkene i løbet af dagen.

Parring

Falcons når avl, når de er 2 eller 3 år. Fuglene har otte faser af frieri, før parring begynder. Kammerater tiltrækker hinanden, sædvanligvis med den mand, der udfører luftfotografering til kvinden, så roser sammen på en klippe. De to falkefugle tager derefter jagtudflugt og hofterfly sammen. Dette går forud for frieri, der fodrer på klippen, parring og præ-nesting.

Nesting

Kvinden lægger tre til fire æg, og begge fugle inkuberer dem i fire til syv uger. De holder typisk andre falke 3 miles væk fra deres rede eller aerie. Kyllingerne "pip" på æggeskallene omkring klækningstidspunktet, ved hjælp af en specialiseret ægtand, der falder kort efter udklækning. Moderen bliver med kyllingerne, mens hanen bringer hendes mad. Falcons regurgitate ikke deres mad til deres unge.

Klik for at udvide hele teksten