Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Forskel mellem Bobcats &Panthers

Både bobcats og mountain lions, ofte kaldet pumas, panthers eller cougars, deler det store nordamerikanske territorium, der strækker sig så langt syd som Mexico til den nordlige del af Canada, syd for Alaska. Begge katte betragtes som voldsomme rovdyr, bobcat er en del af Lynx-slægten og bjergleven tilhørende Puma-slægten.

Frakke

Frakke af en nordamerikansk panter er en sandbrunfarvefarve , og håret har tendens til at være kort og slank. Denne store kat kaldes ofte et bjerg løve, fordi det ligner farven og opstanden af ​​en løve. Bobcat har også en sandfarvet tanfrakke, men bobcat er en langhåret kat, og frakken er spejlet med mørkere nuancer. To markante træk ved udseendet af bobcat er den korte nubestang og de lange, mørke tufter af håret øverst på ørerne.

Størrelse

Panthere, som er den største nordamerikanske kat, kan nå op til 5,25 meter lang fra hoved til ende af kroppen og kan veje op til 136 kg. Herunder halen kan panteren nå op til 8 meter lang. Bobcat er signifikant mindre og fra hoved til ende af kroppen kan måle op til 3,4 fod. Bobcat er ofte beskrevet som at være omkring dobbelt så stor som en huskat og kan veje op til 30 lbs.

Habitat

Bobcat er en rovdyr, der for det meste beboer Nordamerika, hvor den bor i skove, sump og ørkener. Ifølge National Geographic har bobcat det bredeste område af enhver nordamerikansk vildkatts territorium. Selvom bobcats kan leve i både varme og kolde klimaer, ses de hyppigere i det nordlige Canada. Pantheren dominerede et lignende område som bobcat, men er blevet elimineret fra øst og midtvest, som nu kun lever i nord, vest og sydvest, selv om nogle stadig overlever i florida. Dette skyldes overdreven jagt. Pantheren kan dog findes i hele Sydamerika og kan leve i sump, ørkener, regnskove, skovområder, sump og bjerge.

Prey og rovdyr

Fordi bobcats er mindre end panter, bytte er mindre, og de har tendens til at have mere truende rovdyr. Bobcats vil spise kaniner, egern, kalkuner, kyllinger, rotter og små syge hjorte. Predators af bobcats er panthere, coyoter, ræve, ulve, ugler og mennesker. Pantheren har på grund af sin størrelse og styrke tendens til at dræbe større bytte og har færre rovdyr. Panthere har tendens til at jage hjorte, elg, coyoter, bobcats og nogle gange mindre bytte som vaskebjørn og porcupines. Pantherens vigtigste rovdyr er mand.

Klik for at udvide hele teksten