Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Fem populationer, der kunne findes i en ørken Ecosystem

Den stereotype ørken har klitter, kaktus, flammende sol, rattlesnakes og scorpions. Faktisk er ørkener langt mere varierede. De har nogle ting til fælles: De er tørre, har begrænset vegetation og forholdsvis få dyrearter. Kun nogle ørkener har sand og overdreven varme; andre er stenige og kolde. På grund af dette er populationer af rovdyr og bytte i ørkener ikke universelle. Den eneste ting de har til fælles er evnen til at overleve i tørre omgivelser.

Black-tailed Jackrabbit

Black-tailed jackrabbits lever i amerikanske ørkenskrubber. Disse natlige harer er uforskammet herbivorer, der spiser noget planteliv, de kan nå. Jackrabbits ekstraherer ethvert vand, de har brug for fra den vegetation, de spiser. For at være vellykket skal rovdyr, såsom hajke, coyoter og bobcats, fange denne hurtige bytte, som kombinerer løb og gemmer sig for at undgå fangst. En jackrabbit advarer andre om fare ved at flette halen for at afsløre den lyse hvide side. Kvinder kan have op til fire kuld i løbet af året med gennemsnitligt tre eller fire kits pr. Fødsel.

Kangaroo Rat

Kangaroo rotten er en amerikansk ørkenbeboer, der bor i et græs under dagen. Om natten fremstår det at fodre, primært på frø, græs og andre planter, selv om insekter er lejlighedsvis på sin menu. Denne mad giver nok vand til gnaverne, så de kan overleve i ørkenen. Predators er dog en trussel - slanger, ræve, badgers, ugler, bobcats og coyotes. Hvis de klarer at unddrage sig rovdyr, har kangarrotter en levetid på to til fem år.

Mountain Lion

Bjerglever lever i en række forskellige levesteder som ørkener, sumpe og skove . De har et begrænset behov for ferskvand. Selv om de er rovdyr, bruger de meget af dagen til at gemme sig og hvile bag klipper, buske eller ethvert ledigt husly. Deres kraftige bagben giver dem enorme løb og hoppe evner, hvilket gør dem voldsomme rovdyr. Bjerg løver er i stand til at tage ned bytte større end dem selv, dræbe med deres skarpe kløer og stærke kæber. De er imidlertid forsigtige med mennesker, og vises sjældent, hvor folk kan observere dem.

Elf Owl

Mange uger findes i amerikanske ørkener, og elven uglen er en af ​​de mindste arter. Kombinationen af ​​fremragende syn, selv i svagt lys, overlegen hørelse og lydløs flyvning gør det muligt for dem at lykkes med at tage bytte om natten. Uvirvelløse dyr som skorpioner, tusindben og biller er ugelens primære fødekilde. Elfugler kan selv være bytte af større ugle, slanger, coyoter og bobcats. Men fordi deres reden er bygget højt fra jorden, ofte i enorme kaktuser, har rovdyr begrænset succes. Kaktuserne tjener også som vandkilde til uglerne.

Kejserpingvin

Kejserpingviner, den største pingvinart, er hjemmehørende i en forkølelse: Antarktis. På overfladen har de voksne ingen naturlige rovdyr. Pingvinerne bruger meget tid på isen, da de indleder den næste generation. Hvert år rejser kejseren pingviner 50 miles ind i landet til ynglepladser. Efter kvinden lægger et æg, vender hun tilbage til havet for mad og vand. Hanen står vagt, indtil kvinden vender tilbage til pleje af kyllingen; på dette tidspunkt leder hankønnen afsted for at søge næring. Efter seks måneder af denne kontinuerlige tur mellem avlskoloni og hav, leder hele familien til vandet. Der møder de rovdyr som leopardtætninger og dræberhvaler.

Klik for at udvide hele teksten