Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Hvordan man fortæller en mand fra en kvindelig fuglefugl

Den nordlige mockingbird (Mimus polyglottos) findes i hele kontinentale USA, Canada og Mexico. Mockingbirds tilhører en familie af New World efterligner trusser eller mimider, og er langt de mest dygtige efterligninger i familien. Deres vokalizations kan kopiere andre sangfugle, hunde bjeber og endda maskiner. Nogle mockingbirds lærer så mange som 200 sange som en del af deres vokale repertoire. Mens mockingbird-mænd og kvinder har en stærk lighed med hinanden, kan de adskilles på en række måder.

TL; DR (for lang, ikke læst)

Mand og kvinde mockingbirds ser ganske ens ud. De kan skelnes af den lidt større størrelse af hanen, den mere produktive sang og efterligning af mænd, opdræt, nestekonstruktion, fledgling træning og territorialt forsvar. Kvinder alene inkuberer deres reden.

Mockingbird Egenskaber

Northern mockingbirds er mellemstore, gråbagede slanke fugle med blegede bryster og lette bellies. Deres sorte næb krøller sig ned. Deres haler og afrundede vinger har tydelige hvide pletter. Disse hvide mærker tilvejebragte slående skærme i fuglernes flyvning og parringsritualer. Mænds gennemsnit lidt større end kvinder, fra 22 til 25,5 centimeter lange og 51 gram i vægt. Hunnerne, mens de samme er plumede, er gennemsnitlige mellem 20,8 til 23,5 cm i længden og ca. 47 gram i vægt.

Vocaliseringsforskelle

De mandlige og kvindelige mockingbirds begge synger. Hunnerne har dog et langt større udvalg af vokalisering og frekvens af sang. Hanner efterligner andre fugle, frøer, hunde, sirener og endda vækkeure. De synger forskellige sæt sange, en til forår og en til efterår. Hannerne øger deres sang til forårssæsonen. Deres imponerende vokale roster tjener formålet med at tiltrække en kvind til avl, og også for at forsvare deres territorium. Kvinder foretrækker mænd med et mere varieret sæt sange, som signalerer erfaring og et etableret område. Unmated haner sprængte i sang på alle tidspunkter, der søgte en kompis, selv om natten, meget til deres lokale naboer. En sådan nattlig sang i en traditionelt diurnal fugl sætter disse særlige mænd i fare for prædation. Kvinder synger derimod ikke ofte i avlssæsonen. Kvinder synger om efteråret. Forskere mener, at mænds sang nulstiller kvindens reproduktive system.

Avlsadfærd

En mand skal etablere et område for at tiltrække en kvindelig. En af grundene til, at mockingbirds findes i byer, er overflod af prydetræer og frugter, som giver fremragende områder for mænd. Mandlige mockingbirds hofter hunner med sange, ved at jage, viser dem potentielle nestningsområder og gør flydisplays til at vise de hvide vingeband. Hunnerne vil også deltage i flyjagten. Typisk monogamisk eksisterer nogle promiskuitet blandt parret parre. Et parret par begynder at nesting ved at opdele nestbygningsopgaver, hvor han konstruerer et kultivt fundament af stængler, blade, græsser og andet materiale. Kvinden lever derimod lining til reden.

Forskelle i forældre

Kvinde mockingbirds ligger fra tre til fire æg i grøn til blå nuance med brune eller røde pletter. Kun kvinden inkuberer æggene i op til 14 dage. Begge forældre fodrer nestlingerne, men til sidst tager han tilbage til at fodre og lærer også deres unge at flyve. Kvinden begynder at bygge en ny rede og inkuberer en anden kobling af æg. Hanen fodrer de ældre fledglings i løbet af denne tid. Både mænd og kvinder forsvarer deres reden, nogle gange endda angriber kæledyr og mennesker. Mænd leverer imidlertid størstedelen af ​​nesting territorium forsvar. Mockingbirds er produktive opdrættere, med så mange som fire brød i en sæson mulig.

Klik for at udvide hele teksten