Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Hvad er forskellene mellem en Groundhog &en præriehund?

Både grundhunde og præriehunde er medlemmer af squirrel familien af ​​gnavere, Sciuridae, hvilket betyder "skyggehale". Alle arter i denne familie har fire tæer på deres forben og fem på deres bagben. Deres øjne står højt på hovedet, så de kan se efter rovdyr. Begge disse sciurider spiser frø og græs. Selvom grundhunde - også kaldet woodchucks - og præriehunde deler mange træk og vaner, kan de let skelnes af deres mange forskelle, især deres udseende.

Udseende

Normalt er en grizzled brun, groundhogs kan også være sort eller hvid. Maven pels er normalt halmfarvet og dens fødder er sorte. De er lette dyr med et fladt hoved og vejer 4,5 til næsten 9 pund, hvilket gør dem til en af ​​de større skabninger i Sciuridae familien. Groundhogs er 16 til 25 inches i alt længde inklusive deres korte buskehale.

Den mest almindelige af de fem arter af præriehunde er den svartehale. Om størrelsen af ​​en kanin er de meget mindre end en grundhog på ca. 2 til 4 pund og 12 til 15 tommer lang. De har brun pels med hvid mavepels, store øjne og stubby hvide eller svarte haler, som er meget kortere end en grundhog.

Karakteristika

Groundhogs blev kaldt "monax", hvilket betyder digger, af indianere. Disse gravdyr har stærke kløer og tykke muskuløse ben. I nogle jordarter kan de komme ud af syne på mindre end et minut. Deres tunneler kan være 45 fod lange og 3 til 6 meter dybe. Fanget af en rovdyr væk fra en hule, vil groundhog endda klatre op i et træ.

Groundhogs vokser fedt mod slutningen af ​​sommeren på græs, da de gør sig klar til at dvale. En af de største ægte dvaletilstandere, forskere studerer, hvordan de sænker deres hjerte, sænker deres kropstemperatur og reducerer deres iltoptagelse.

Præriehunde udgør i modsætning til grundhunde stærke familiegrupper af en mand, en kvinde og deres unge og del samme burrow. De arbejder sammen for at dele mad, jage andre prairie hunde, gifte sig hinanden og socialisere sig. Selvom de ikke er ægte dvale, bruger præriehunde meget af vinteren til at regulere deres kropstemperatur på en måde kaldet fakultativ torpor. De springer ud af deres gravhuller for at spise græs, rødder og frø på varme vinterdage.

Habitat

Groundhogs findes i mange dele af Nordamerika, primært i østlige USA, østlige provinser af canada, canadiske vest og alaska. De lever langs kanterne af skov i åbne områder som marker. De undgår swampy områder og graver burrows nær gode forsyninger af græs.

Sortehvalede præriehunde findes i de midwesternste stater i USA og op i Canadas vestlige provinser, i åbne prærier og græsarealer. De arbejder sammen om at opbygge en "by" bestående af tunneler og gravhuller og bruge meget af deres liv udgravning og genopbygning. Den største registrerede præriehundeby dækkede omkring 25.000 kvadratkilometer, ifølge National Geographic.

Kald

Groundhogs giver en shrill fløjte for at advare andre grundhunde af fare. De slår eller gør en lyd som en lav bark, når de kæmper eller er skadede, og kan også lave lyde ved at male deres tænder.

Præiehunde har mange forskellige opkald, mest i form af fløjter. De kan udtrykke territoriale rettigheder, trivsel og fare ved at ændre tonehøjde og volumen af ​​deres fløjter. Sentries er udstationeret for at forsvare byerne, og en højhøjet hurtig barking betyder fare for kolonien.

Klik for at udvide hele teksten