Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Fakta om tilpasning af duer til børn

De fleste børn er fascineret af fugle, og en art, de måske er mest bekendt med, er due. Den sorgende duve findes i alle stater undtagen Alaska og Hawaii. Duer og duer tilhører begge Columbidae familien, og vilkårene bruges ofte indbyrdes. Brug disse kendte fugle til at lære dine elever om strukturelle og adfærdsmæssige tilpasninger hos dyr.

Mad og drikke

Duer tilpasser deres habitater, og det omfatter hvordan de spiser og drikker. Den hvide vingede duef findes i hele den sydlige del af USA, men de fleste lever primært i den varme, ørken sydvestlige. Hvide vingede duer har tilpasset deres varme sommerhuse ved at udvikle evnen til at flyve op til 25 miles, hvis det er nødvendigt at finde vand, hvilket ofte er knappe i ørkenen. Hvis duerne stadig ikke kan finde en god kilde til vand, bruger de deres næb til at drikke nektar fra frugt fra saguaro kaktusen. Den sorgende due har udviklet evnen til at drikke kun en gang om dagen, hvilket gør det muligt at trives næsten hvor som helst og har bidraget til dets enorme befolkninger og rækkevidde. Rockduer - som også kaldes by- eller husduer - har tilpasset sig så godt til livet i storbyerne, at de ofte afhænger af uddelinger til mad.

Habitater og Nesting

Mennesker udvikler ofte land, der engang tilhørte fugle og dyr. Nogle duer har tilpasset til tabet af deres levesteder ved at lære at bo på nye steder. Hvide vingede duer foretrækker at huse i ørkenbørste, men nogle gange er pensel svær at finde på grund af at folk skærer det ned. Derfor har duerne tilpasset og lært at huse i citrus træer i stedet, og deres befolkning er vokset dramatisk. Inca duer har også tilpasset til byliv og vælger ofte at bo tæt på mennesker. Rockduer har tilpasset byens liv så godt, at de ofte nester på bygninger, nogle gange blokerer ventilationskanaler.

Migration og flyvning

Duer, der bor i de sydlige dele af USA, flytter normalt ikke . Nogle, der bor i koldere stater, vandrer sydpå to gange om året. Men andre har tilpasset sig kolde temperaturer og opholdt sig i vintermånederne. Rockduer er en type due, der ikke migrerer. En måde, de tilpasser sig til vinterforholdene, er at overleve på byaffald frem for frø. De huddler også i grupper for at holde sig varme. Selvom de ikke vandrer, kan stenduer finde deres vej tilbage til deres rede, selvom de fjernes i lange afstande. Forskere mener, at de har tilpasset denne evne til at finde deres eget rejer på grund af de store populationer af duer, der bygger lignende udseende reden.

Parring og reproduktion

Duer har en tendens til at bygge flimsyre. Jordduer bygger rede på jorden, som ofte forstyrres af mennesker. De fleste andre duer bygger deres rede i buske eller højere op i træer, men deres bon er ikke nødvendigvis noget sikrere. Dove reder er notorisk lurvede, og æg eller unge fugle kan falde ud. For at gøre det godt, har duer tilpasset sig til at redde og producere æg hyppigere end andre fugle, der hæver to eller tre brød pr. Hestesæson. De vil også ofte genanvende straks, hvis de mister deres unge.

Klik for at udvide hele teksten