Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Karakteristika og adfærd ved Giant Panda

Den kæmpe panda er en interessant og smuk skabning. Pandaen har et slående lag og mildt temperament, som undertiden oversættes som dovent. Pandas er en truet art som følge af poaching og tab af habitat. Mange bevaringsorganisationer arbejder hårdt for at holde pandas fra at blive uddødt, så fremtidige generationer kan nyde de majestætiske væsner.

Udseende og størrelse

Den store panda er fra 3 til 4 meter høj, når den står på alle fire, og kan vokse til over 6 meter lang. Pandas vejer mellem 150 og 250 pund. Kvindepandas er lidt mindre og vokser sjældent større end 220 pund. Pelsen på pandaen er en slående farveblok af sort og hvid. Hovedet er for det meste hvidt, armene og den forreste halvdel af kroppen er sorte, bagkroppene er hvide og bagbenene er sorte.

Karakteristika og adfærd

Tilstedeværelsen af ​​pandaen er overraskende mild til en bjørn. Mens tænderne ligner den af ​​kødædende bjørne, spiser pandaen kun planter som bambusskud. Pandas er loners, men nogle gange vil de kommunikere og interagere med andre voksne pandas. Kvindepandas ægger en gang om året om foråret i to eller tre dage. Denne korte ægløsningstid er en af ​​grundene til, at arten er truet. Babypandaer forbliver hos deres mødre i et og et halvt til tre år. Pandas dvæler ikke og bruger det meste af deres tid på at søge mad og hvile. Pandas lever omkring 30 år.

Panda Diet

Pandas spiser en kost, der består af 99 procent bambus i naturen. I en zoologisk have vil zookjørerne ofte give pandas kosttilskud, såsom sukkerrør, søde kartofler og andre ting. Pandas spiser omkring 40 pund mad hver dag, hvilket kan tage op til 16 timer at finde. Pandas drikker ferskvand fra vandløb og floder for at supplere det vand, de får fra bambusskud, som kan indeholde op til 90 procent vand.

Hvor finder man Pandas

Omkring 1.600 pandas lever i den vilde, ifølge Animal Info, og yderligere 300 pandas er i zoologiske haver. Pandas lever i sydvestlige Kina og i de tempererede skove i Kina. Den kæmpe panda har en begrænset indbygget region. Pandas lever i store højder omkring 8.000 til 12.000 fod. Den kæmpe panda lever i skove med tætte blade og en stor mængde naturlige bambusplanter. I zoologiske haver er pandaens naturlige habitat kopieret til bjørnenes komfort.

Klik for at udvide hele teksten