Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Hvordan er delfiner?

Delfiner er kendt for at være yderst intelligente og sociale skabninger - disse træk udvides til deres reproduktiv liv. Forskere mener, at delfiner kommunikerer med hinanden og vælger partnere ikke kun for beskyttelse og madindsamling, men også for at finde hjælpere. Mænd udstiller og præsenterer gaver for at tiltrække kvindens opmærksomhed og succesfuldt mødes, hvis interessen returneres.

TL; DR (for længe, ​​ikke læst)

Delfiner er meget socialt intelligente pattedyr. Mandere går til store anstrengelser for at imponere kvinder for at kunne parre sig med dem. Hunnene giver generelt en kalv hvert tredje år.

Forskel mellem mænd og kvinder

Hanner har en tendens til at være længere og tungere end kvinder. Nærheden af ​​en kalv indikerer normalt, at delfinen er en kvinde, men ligesom de fleste pattedyr er sexet af en delfin bedst bestemt ved at se dets kønsorganer. Mænd har to slidser, der ligner et udråbstegn med kønsorganerne i længere slids og anus i den mindre, roterende en. Hunnerne har en kontinuerlig slids, der indeholder både anal- og genitalåbninger samt en række slidser, der huser brystkirtlerne. Selvom alderen varierer efter deres geografiske placering, har kvinder en tendens til at nå seksuel modenhed i alderen 5 til 11 år og mænd i alderen 7 til 14 år.

Mandlige delfiner engagere sig i domstole

Mandlige delfiner bruger fysiske viser for at tiltrække kvindernes opmærksomhed. De kan ses stillende i udstillinger som "rooster strut", hvor mandlige flaskeose delfiner buer deres hoved og bob op og ned over overfladen nær en kvindelig. I en 10-årig undersøgelse i Australien oplevede forskere fysisk kropsholdning af mænd, hvor de syntes at bøje sig og hæve deres hoved, hale eller rostrum over vandets overflade. Alligevel lavede andre trumpetstøj med deres hul. Forskere også vidne til mandlige pukkel delfiner woo kvinder med gaver af store marine svampe før parring. Lignende posture-adfærd blev også registreret i studier på Amazon-floddelfiner.

Mandflasker delfiner rejser i par eller grupper på op til fire og arbejder sammen for at finde kvinder, der er parate til at parre. Disse alliancer kan vare i en sæson eller i mange år. Genetiske tests tyder på, at delfiner, der farede mest afkom, har tendens til at være medlemmer af store alliancer.

Parringssæson varer hele året

I modsætning til mange andre dyr har delfiner ingen ægte parringssæson. Hanner vil domstol kvinder og kan parre til enhver tid, selvom parring forekommer hyppigere efter kælvesæsonen. Selv om kvindelige delfiner kan føle en kalv hvert andet år, er der i de fleste tilfælde et treårigt interval. Geografiske placeringer synes også at have indflydelse. Forskere har noteret spidsbelastningstider på bestemte områder, hvor flere kalve er født.

Når de er interesserede i parring, deltager delfiner i legende aktiviteter som jagter hinanden, hovedstød og ridser hinanden med deres tænder som liggende på den ene side som en flydende log. Den faktiske handling af parring er hurtig, som normalt varer kun få sekunder. Delfiner er ikke monogamiske og går normalt sammen med flere andre delfiner.

Poden tjener som familie

Delfiner lever i pods. Medlemmerne er normalt nært beslægtede og har tendens til at være for det meste af samme køn. I nogle tilfælde forbliver unge kalve med deres mødre for livet, og forældreløse kalve kan vedtages af en anden delfin i brystet.

Typisk fødsel er 11½ måneder og resulterer typisk i fødslen af ​​en kalv. Tvillinger fødder er sjældne, men er sket både i fangenskab og i vilde. Gravide hunner i naturen danner barselbælg, og andre delfiner kan hjælpe med fødslen. Kvinder i brystet arbejder sammen for at rejse de unge. Mandlige delfiner deltager ikke i opdræt af deres unge, og i nogle tilfælde har de været kendt for at være en fare for dem.

Børn er født i vandet, normalt haler først og navlestrengen går i stykker under fødslen. I de første par uger er de mørkere end de voksne, som kan tjene som camouflage. De plejer under vandet, men tæt på overfladen, i 5 til 10 sekunder ad gangen, i alt ca. 20 minutter om dagen. Plejeperioden varer i gennemsnit i cirka to år, selvom forskere har observeret nogle kalve, der plejer op til fire og et halvt år.

Klik for at udvide hele teksten