Videnskab
 science >> Videnskab >  >> Natur

Overlevelses Tilpasninger til Chipmunks

Medlemmer af egern familien, chipmunks er agile critters med store, buskede haler og stribede kroppe. Chipmunks beboer dele af en række lande, herunder USA og Rusland. Fælles sorter i USA omfatter den røde og brune farvede Eastern chipmunk. På grund af deres forskellige habitater har chipmunks tilpasset sig til at overleve på flere måder, overvejende som et middel til at holde sig i live om vinteren, og når fødevarer er knappe.

Cheek Pouches

Chipmunks gør brug af specielt tilpassede interne kindeposer som en metode til at transportere mad rundt. I løbet af vinteren går det ikke i dvale, da det sporadisk spiser mad fra sine underjordiske caches i løbet af denne tid, samt fra kinderpinden.

Dvale tilstand

Hvis chipmunkens mad er knappe, det kan overleve om vinteren ved at reducere vejrtrækningen og hjertefrekvensen og sende den til en tilstand af ligner den, der opleves af virkelig dvalende dyr som bjørne. I denne tilstand må chipmunken kun vågne op for at spise sin opbevarede mad. Inden for statens tilstand nedsætter chipmunkten sin respirationshastighed fra 60 til 20 eller mindre pr. Minut. Chippemunken har også en lavere samlet kropstemperatur i løbet af denne tid, der reduceres til 45 grader Fahrenheit fra de sædvanlige 100 grader. Da udendørstemperaturen stiger, behøver chipmunk ikke at tilbringe hele sæsonen gemt væk. Det kan let forlade sin stat og blive aktiv, når der kommer mildere temperaturer.

Skrig

Chipmunks har udviklet en række skriger, der hovedsagelig anvendes til at advare om fare, men kan fordoble sig som en type af parring opkald, når det bruges af kvindelige chipmunks. Disse skrig omfatter en skrigende og næsten fugllignende lyd, der varer kun i en brøkdel af et sekund, og er oftest lød som følge af farenes udseende.

Træklatring

Chipmunks er ofte kaldet jordekorn, og i forhold til deres egern kusiner bruger en stor del af deres tid til fodring på deres levested i stedet for i træer. Men de er tilpasset til foder til mad på øvre niveauer, hvis det kræves af mangel på mad andetsteds. Chipmunks er meget klare klatrere, og deres kløer er indrettet til at tillade dette ved at være nålespidsede. Således kan chipmunken få det nødvendige køb på et træ og nå frem til mad, såsom bær og insekter, der findes der.

Klik for at udvide hele teksten